Exposició Concurs d’idees de Prototip de ‘Xiringuito’ sostenible en el passeig de Neptú, Gandia

De 26 de Julio 2021 hasta 30 de Septiembre 2021

Delegación de La Safor

c/ Tres Pobles, 1 - Gandia
Tels.: 
962 87 00 62

Exposició Concurs d'idees de Prototip de 'Xiringuito' sostenible en el passeig de Neptú
Gandia, del 26 de juliol al 15 de setembre de 2021
Prorogat fins el 30 de setembre de 2021

Assistència Lliure

 

 

 

 

L' Ajuntament de Gandia proposa el desenvolupament d'un model tipus d'instal·lació per a venda i consum de begudes, "xiringuito", en la zona de la platja Nord del municipi.

 

El consistori, conscient de la importància de dotar a la platja urbana per excel·lència de Gandia d'una imatge pròpia, representativa i identificable, a través dels elements de disseny urbà que la conformen, planteja un concurs d'idees per a promoure la creació d'un "xiringuito" tipus que unifique l'estètica referent a aquesta mena d'instala·cions en tota la zona i el faça amb criteris actuals de màxima eficiència energètica, major sostenibilitat, millor integració paisatgística, etc.

 

 

L' Ajuntament de Gandia, a través de la Delegació de Turisme, ha realitzat una elaborada anàlisi dels paràmetres que han complir les propostes per a una intervenció d'aquestes característiques, entenent que la millor manera de contribuir a la seua viabilitat és actuar com a assesor no sols en matèria administrativa, sinó tècnica, en convocar el present concurs d'idees per a seleccionar el millor projecte arquitectònic que definisca la dsitribució i les obres necessàries per a executar la construcció del model edificatori, dinamitzant al mateix temps l'àrea urbana i el sector de l'oci i del turisme, i per extensió contribuint a la millora i el progrés de la ciutat.

 

 

El Col·legi Territorial d' Arquitectes de València (CTAV) gestiona l' organització del Conscurs per delegació de l'Ajuntament de Gandia, col·laborant totes dues institucions en la redacció de les bases, en l'observança del seu compliment, en la seua difusió i en la constitució i desenvolupament de les funcions del Jurat, que ha seleccionat tant la proposta guanyadora com els dos accèssits estipulats, en virtut del conveni marc de col·laboració institucional signat i aprovat l' 11 d' abril de 2018 entre l' Ajuntament de Gandia i el Col·legi Territorial d' Arquitectes de València, amb la finalitat de millorar la ciutat i el 

 

 

[ Acta del Jurado ]

 

[ Listado de las 29 propuestas presentadas ]

[ Bases ]

[ Consultas 23_abril ]
 

 

 

El día 6 de mayo de 2021, siendo las 10’55 horas, en la sede de La Safor del Colegio Territorial de Arquitectos de Valencia, sito en C/. Tres Pobles núm. 1 de Gandía (Valencia), se reúne el Jurado para la deliberación y emisión del Fallo del Concurso de Ideas a nivel de Anteproyecto del Prototipo de “Chiringuito” Sostenible en el Paseo Neptuno, Playa Norte de
Gandía (Valencia).

 

Propuesta ganadora
Lema: PELLIS

Equipo formado por:
Gonzalo Sebastián Alfaro, arquitecto y Enrique Marí Chiral, arquitecto.
El jurado ha valorado el cumplimiento de todos los criterios requeridos en las bases del
concurso, destacando el desarrollo del programa funcional más allá de lo requerido mediante la
creación de un espacio flexible y multifuncional que amplía su usabilidad durante todo el año...
- ver panel -

 

Primer accésit:
Lema: ALBATROS

Equipo formado por:
Juan Miguel Martínez López, arquitecto, Mª Dolores Contell Jurado, arquitecta y Miguel Morillas Machetti, colaborador (estudiante de arquitectura)
El jurado ha valorado el cumplimiento de los criterios requeridos en las bases del concurso,
destacando la utilización de un único material de acabado, la madera, que le otorga una imagen
unitaria, limpia, de acabado sencillo y perfectamente integrado en el entorno...
- ver panel - 

 

Segundo accésit:
Lema: CONTINGÈNCIES

Equipo formado por:
Josep Torres Salort, arquitecto (Responsable del equipo) y Estefanía Escoto Montero, arquitecta
El jurado ha valorado el cumplimiento de los criterios requeridos en las bases del concurso,
destacando positivamente la creación de una imagen unitaria con la mínima expresión de
elementos volumétricos consiguiendo un objeto elegante, ligero y reconocible, permeable al
entorno en que se implanta...
- ver panel -

 

Mención de Honor:
Lema: PARPALLÓ

Equipo formado por: Mano de Santo, equipo de arquitectura
Francisco Miravete Martín, arquitecto, Ana Gil Collado, arquitecta, Francesc de Paula García Martínez, arquitecto, Martí Ortolá Sabater, arquitecto y Héctor Bleda Magaña, arquitecto
El jurado ha estimado conceder una mención a esta propuesta por la idea de la no
interferencia en el paisaje, de diseñar con elementos del propio entorno natural para que la
utilización de la instalación cause el menor impacto visual del paisaje de la playa.
- ver panel -