12 de mayo, 2021

Debat de ciutat Cap a on caminen les ciutats. Jan Gehl + José María Ezquiaga

 

 

Debat de ciutat Cap a on caminen les ciutats. Jan Gehl + José María Ezquiaga juntament amb Sandra Gómez
Debat emmarcat en La Valentina. Festa Urbana. Organitzada per l’Ajuntament de València.
– lavalentina.net – 
– cartell – 

 

València – Online. Dijous 13 de maig de 2021 a las 19h
Online + Places limitades al Patio del CTAV per mesures COVID19

Inscripció necessària indicant la modalitat Online o presencial en el camp d’observacions.

 

[ Enllaç al seguiment online ]

 

[ Galeria d’imatges ]

 

 

Jan Gehl i José María Ezquiaga reflexionaran juntament amb Sandra Gómez, Vicealcaldessa de València, sobre de quina manera les ciutats s’hauran d’adaptar per a fer front a la crisi climàtica i a la ciutat postcovid.
Presenta: Marina Sender: Presidenta del CTAV

 

 

Jan Gehl (Dinamarca, 1936)
Arquitecte, professor i consultor de disseny urbà, ha centrat la seua carrera en millorar la qualitat de la vida urbana, reorientant el disseny de la ciutat cap a les persones: vida pública, vianants i ciclistes.

Els seus llibres inclouen els ara “clàssics” “Life between Buildings” i “Cities for People”. Publicats en més de 40 idiomes.

Els principals projectes de millora de la ciutat amb Gehl Architects inclouen Copenhague, Melbourne, Sydney, Londres, Nova York I Moscou.

Jan Gehl ha sigut guardonat amb títols de Doctor Honoris Causa a Edimburg, Toronto, Varna i Halifax i és membre honorari dels Instituts d’Arquitectura de Dinamarca, Regne Unit (RIBA), EEUU, Canadà, Escòcia, Irlanda, així com dels Instituts de Planificació d’Austràlia i Irlanda.

 

 

José María Ezquiaga
Doctor Arquitecte, Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat Politècnica de Madrid (1990), Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Madrid (1979) i llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid (1981). 

Ha estat vinculat a la ciutat i al projecte urbà des de l’inici de la seua activitat professional. En els darrers anys ha centrat el seu interés acadèmic i professional en la investigació teòrica i integració projectual de les diverses escales, geogràfiques i socials, que conformen el territori i la ciutat. Els seus projectes han segut el mitjà per a l’experimentació i investigació sobre el procés de creació del paisatge contemporani. 

Premi Nacional d’Urbanisme 2005 i Premi Europeu Gubbio concedit per l’Associazione Nazionale Centri Storico-Artistici d’Italia 2006. Premi d’Urbanisme de l’Ajuntament de Madrid als anys 1986, 1989, 1995 i 1997; Premi d’Investigació de l’Ajuntament de Madrid (1990) i Premi d’Urbanisme del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid (1986).

Ha sigut President de la Comissió d’Urbanisme i membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid (1999-2004) i formà part de la Comissió Nacional d’Experts sobre Urbanisme (1995). Membre del Consell Assessor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Madrid (2005-07). Membre del Comitè Científic d’Europan España (2010-11).

Consultor de la Comissió Europea en el Programa “Terra”, ha participat com a expert en Programes “URB-AL”, V Programa Marco d’Investigació y Desenvolupament Tecnològic i Interreg III-C Zona Sur. Ha sigut Assessor Internacional en l’elaboració de la Llei d’Ordenament Territorial de Colòmbia i en els Plans d’Ordenació de les ciutats de Bogotà i Medellín i expert del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) per a l’elaboració de l’ Estrategia Territorial para la Región Metropolitana de Buenos Aires (2006-07) i el projecte Desarrollo Urbano Sostenible: Mejores Prácticas Internacionales y Experiencias Relevantes Para Brasil (2010).