4 de marzo, 2020

Dia Internacional de la Dona 2020 a Gandia

 

 

Dia Internacional de la Dona 2020 a Gandia

 

Gandia, jueves 5 de marzo de 2020. 16h
ASISTENCIA LIBRE

 

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona 2020 el tema triat de la qual per a aquesta ocasió és: «Sóc de la Generació Igualtat: Pels drets de les dones», el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València organitza una trobada en el qual la dona arquitecta serà la protagonista.

 

Aquesta trobada es realitzarà dijous que ve 5 de maig de 2020

A les 16:00h tindrà lloc una xarrada i tertúlia entre tots els arquitectes i les arquitectes que assistisquen, i a continuació gaudirem d’un café berenar.

Us convidem a tod@s a passar pel Col·legi i gaudir d’aquesta trobada de reunió distesa.

 

 

______________________________________

 

 

Per altra banda, com ja coneixeu, el CTAV dóna suport a la iniciativa del Projecte “Promotion of Women in Architecture and Civil Engineering” entre diverses universitats europees, projecte liderat pels professors de la Universitat Politècnica de València Eva Álvarez i Carlos Gómez Alfonso que desenvoluparà una sèrie d’activitats els dies 3,4 i 5 de juny de 2020 a València.

 

 

Per això i amb la voluntat de col·laboració en aquest projecte, us recordem l’enquesta per a conéixer l’estat de la professió a Espanya, vist per les arquitectes. Adjuntem l’enllaç.

 

 

Enquesta

 

 

 

IMATGE:
Matilde Ucelay Maórtua va ser la primera dona titulada en arquitectura a Espanya, en 1936, i també la primera a exercir una carrera professional plena: més de 120 projectes realitzats íntegrament per ella mateixa amb la sola ajuda ocasional d’un aparellador, alguns a l’estranger, en més de 40 anys d’exercici professional. La major part de les seues obres són cases unifamiliars, com la que va construir per a José Ortega Spottorno, però també va projectar fàbriques, laboratoris, magatzems i botigues. En les seues obres destaca la sensibilitat per l’ús i la cura en els detalls constructius. Als matins, Ucelay visitava les obres; a les vesprades treballava en el tauler. Una trajectòria excepcional reconeguda pel Premi Nacional d’Arquitectura 2004.