4 de marzo, 2020

Dia Internacional de la Dona 2020 a Xàtiva

 

 

Dia Internacional de la Dona 2020 a Xàtiva

 

Xàtiva, jueves 5 de marzo de 2020
Dinar: 14:30
Tertúlia: 16:30

ASISTENCIA LIBRE

 

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona 2020 el tema triat de la qual per a aquesta ocasió és: «Sóc de la Generació Igualtat: Pels drets de les dones», el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València organitza una trobada en les seues tres delegacions en el qual la dona arquitecta serà la protagonista.

 

Aquesta trobada es realitzarà dijous que ve 5 de maig de 2020

A Xàtiva, s’ha organitazat un dinar de companes i posteriorment començará la tertúlia entre tots els arquitectes i les arquitectes que assistisquen.

Us convidem a tod@s a passar pel Col·legi i gaudir d’aquesta trobada de reunió distesa.

 

 

______________________________________

 

 

Per altra banda, com ja coneixeu, el CTAV dóna suport a la iniciativa del Projecte “Promotion of Women in Architecture and Civil Engineering” entre diverses universitats europees, projecte liderat pels professors de la Universitat Politècnica de València Eva Álvarez i Carlos Gómez Alfonso que desenvoluparà una sèrie d’activitats els dies 3,4 i 5 de juny de 2020 a València.

 

 

Per això i amb la voluntat de col·laboració en aquest projecte, us recordem l’enquesta per a conéixer l’estat de la professió a Espanya, vist per les arquitectes. Adjuntem l’enllaç.

 

 

Enquesta

 

 

 

IMATGE:
Matilde Ucelay Maórtua va ser la primera dona titulada en arquitectura a Espanya, en 1936, i també la primera a exercir una carrera professional plena: més de 120 projectes realitzats íntegrament per ella mateixa amb la sola ajuda ocasional d’un aparellador, alguns a l’estranger, en més de 40 anys d’exercici professional. La major part de les seues obres són cases unifamiliars, com la que va construir per a José Ortega Spottorno, però també va projectar fàbriques, laboratoris, magatzems i botigues. En les seues obres destaca la sensibilitat per l’ús i la cura en els detalls constructius. Als matins, Ucelay visitava les obres; a les vesprades treballava en el tauler. Una trajectòria excepcional reconeguda pel Premi Nacional d’Arquitectura 2004.