6 de marzo, 2020

Exposició Del joc al foc_Online

PRESENTACIÓ:

El Col·legi d’Arquitectes, després de l’èxit de les exposicions del 2018 i 2019 ‘Arquitectures per al foc’, i ‘La falla i la plaça’, produeix una nova edició dedicada a la festa fallera tal i com la viuen i l’han viscuda els xiquets i xiquetes. La mostra presenta algunes de les falles infantils més interessants dels últims anys en les quals, cal destacar el protagonisme que han aconseguit els arquitectes.

 

Per altra banda, també fa un recorregut històric en relació al paper que han anat jugant els xiquets a les falles des del seu origen fins a l’actualitat mitjançant reflexions que plantegen ademés de quina manera volem que els menuts visquen i participen de la festa en un futur.

 

En aquesta edició, l’exposició enfoca l’interés per les falles des de la perspectiva dels menuts i adapta el format de la mostra a les seues maneres de percebre els continguts. Imatges, llibrets, maquetes, ninots, estructures… i, sobretot, TALLERS INFANTILS per experimentar en la creació i construcció del monument faller els quals estaran actius durant tota la setmana. Es tracta de tres tallers on, els xiquets i xiquetes podrán crear els seus ninots de falla amb construccións de fusta, construir estructures amb peces de cartó ensamblades i vestir ninots amb teles dels últims tres segles a la manera en què ho feien els xiquets fa més de cent anys quan participaven en la realització de la falla d’una manera molt activa.

 

La mostra, comissariada una vegada més per l’arquitecte urbanista Rafa Rivera, compta ademés amb la col·laboració d’arquitectes, dissenyadors, historiadors, artistes fallers i profesionals del textil.

 

ORGANITZA:
La Junta del CTAV

 

COMISSARI DE L’EXPOSICIÓ:
Rafael Rivera, Arquitecte i Urbanista

 

TALLERS:
– Construcció de falla amb FUSTA a càrrec de Miguel Arraiz. Arquitecte
– Construcció de falla amb CARTRÓ a càrrec de Nituniyo. Arquitectes
– Recreació de falles infantils antigues amb figures o ninots vestits amb teles a càrrec de Marta Ródenas. Modista

 

TEXTOS:
Rafa Rivera_Arquitecte i Urbanista
Iván Esbrí_ Historiador
Jesús Peris_Asociació Estudis Fallers
Ricardo Ruiz_Arquitecte
Nituniyo_ Arquitectes

 

MUNTATGE:
Àrea de Cultura del CTAV

 

AGRAÏMENTS:
Comissions de les Falles participants, Rafael Rivera, Ivan Esbrí, Jesús Peris, Ricardo Ruiz, Nituniyo, Carlos Calatayud, Jesús Navarro, Javier Molinero, Hugo Morte, Anna Ruiz, Pepe Romero, Jaume Chornet, Miguel Arraiz, Crearqció, Miguel Hache i Manolo Martín

 

[Ver Video Noticia Inauguración  1º]

[Ver Video Noticia Inauguración  2º]

[Fotos Inauguración]

 

Descargar: PanelesPDF_2020