12 de marzo, 2019

Exposició La falla i la plaça_Online

PRESENTACIÓ:
El Col·legi d’Arquitectes convoca, després de l’èxit de la mostra 2018 “Arquitectures per al foc”, una nova exposició sota el títol “LA FALLA I LA PLAÇA”.

 

Durant les festes de Sant Josep, l’espai públic es transforma. Les nostres ciutats són preses per fallers i visitants . Els nostres carrers i places, ja sense cotxes, són ocupades per cercaviles, mascletaes, castells de focs artificials… propis del programa faller però també per polèmiques carpes i parades ambulants. L’exposició, comissariada per l’arquitecte urbanista Rafa Rivera, es centra en la relació entre el monument faller i els seus carrers i places. Arquitectes, dissenyadors, historiadors i artistes fallers repassen, des d’aquesta perspectiva, les claus d’algunes de les nostres falles més destacades.

 

EL CTAV convida “a passejar-se” per les nostres falles a través dels textos, fotos i vídeos d’aquesta exposició, a descobrir una altra mirada de la festa.

 

ORGANITZA:
La Junta del CTAV

 

COMISSARI DE L’EXPOSICIÓ:
Rafael Rivera, Arquitecte i Urbanista

 

TEXTOS:
Javier Rivera, Arquitecte i Urbanista
Miguel Arraiz, Arquitecte
Ivan Esbrí, Historiador
Anna Ruíz, Artista Plàstica
Ricardo Ruíz, Arquitecte
Iban Ramón, Dissenyador
Ricard Balanzá, Artista Faller
Nituniyo – Carlos Calatayud i Jesús Navarro, Arquitectes
Mixuro – Javier Molinero

 

MUNTATGE:
Àrea de Cultura del CTAV

[ver dossier articles]

 

[Noticia de prensa]  El Periodico Digital

[Noticia de prensa]  ArquitecturayEmpresa

 

AGRAÏMENTS:
Comissions de les Falles participants, Rafael Rivera, Javier Rivera, Miguel Arraiz, Ivan Esbrí, Anna Ruíz, Iban Ramón, Ricard Balanzá, Carlos Calatayud, Jesús Navarro, Javier Molinero, Iris Ruíz, Pedro Cabezos, Jaume Chornet, Cristian Gil y Leonardo Gómez

 

[ver videonoticia inauguración]

[Fotos Inauguración]

 

PanelesPDF  1_Introducción  2_Plaça principal  3_Plaça contínua  4_Plaça històrica  5_Plaça indefinida  6_Plaça periferica  7_Plaça sense context  8_Plaça CCCC