9 de marzo, 2023 hasta el 31 de marzo, 2023

Exposició Vareta. Quan la tradició es torna moderna. Falles 2023

 

 

Exposició Vareta. Quan la tradició es torna moderna. Falles 2023
Comissariada per Rafael Rivera, Arquitecte i Urbanista
Organitza: la Junta del CTAV. Pablo Peñín, Secretari del CTAV

 

València, del 9 al 31 de març de 2023
Sala d’ exposicions del CTAV
ASSISTÈNCIA LLIURE

 

 

Dijous 16 de març a les 9h00:
Visita guiada a falles experimentals de València.   + info

 

[Visita virtual a la exposición]

 

Estem en Falles, estem d’enhorabona! Complim 5 anys estudiant la festa fallera. L’arquitectura, l’espai públic, el món de la infància i el disseny han sigut analitzats en anteriors exposicions del CTAV del 2018, 2019, 2020, 2022‘. En aquests anys, més de 500 persones ens han acompanyat en les visites guiades a falles experimentals.

 

Aquest 2023, el CTAV vos convida a revisar les falles centrant la mirada en la tècnica constructiva de la Vareta. Amb aquesta exposició volem revindicar la figura dels Artistes fallers, l’artesania i la seua evolució. Les falles s’arrelen en la tradició però també en la innovació. Entra i acompanya’ns a l’interior del monument entre dogas i llistons per a entendre

 

 

“Quan la tradició es torna moderna”

 

Amb motiu de la celebració del mundial 1982, Vicent Luna realitza, per encàrrec de l’Ajuntament de València, una colossal figura de vareta. En 2002 el Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant reconeix l’originalitat d’una figura nua de vareta de l’artista faller Manolo García per a la comissió de la Foguera Hernan Cortés. És la nova bellesa? La declaració de les falles com a patrimoni de la humanitat en 2017 i la participació d’una generació de professionals del disseny són noves fites que ens acosten a unes altres falles, a la modernitat.

 

 

La mostra comissariada, per l’arquitecte Rafa Rivera, compta, a més, amb la col·laboració d’artistes fallers, comissions falleres i dissenyadors. L’exposició es completa amb la ja habitual visita guiada a les falles Experimentals del centre de València el dimecres 16 de març.

 

Pablo Peñín Llobell
Arquitecte i Secretari del CTAV

 

 

 

 

COMISSARI:
Rafa Rivera_Arquitecte i Urbanista

MUNTATGE:
Àrea de Cultura del CTAV

 

AGRAÏMENTS:
Comissions de les Falles participants, Rafael Rivera, Miguel Ángel Pérez, Alejandro Lagarda, Manolo Martín, Manolo García, Javier Mozas, LZF lamps, María García, Vicent i Pere Borrego, Ramón Ferrer, Pilar y Mª José Luna, Paco Pellicer, Ángel Romero, Mª José Luna, Jose Vicente Llopis, Juan Solbes, Foguera Hernán Cortés, Ricardo Ruiz, Adolfo González, Escif, José Bravo.