8 de noviembre, 2012

Jornada de Rehabilitación. Horno Alto Número 2 de Sagunto

– CICLO DE JORNADAS DE REHABILITACIÓN

 

Restauració del Forn Alt Número 2 de Port de Sagunt

Carmel Gradolí, Arturo Sanz, Luis Fco. Herrero
PREMIO EUROPA NOSTRA 2012
 

[Descargar dossier] 

 

– PRESENTACIÓN

 

La restauració del Forn Alt Núm. 2 a Port de Sagunt ha significat la recuperació de les restes més significatives de la que va ser la major indústria del ferro i l’acer de la conca del Mediterrani, que va funcionar des de 1917 fins a 1984. A més de la seua poderosa imatge i la seua naturalesa commemorativa, el seu potencial educatiu va ser un factor determinant per a evitar la seva demolició quan la indústria siderúrgica de Sagunt va ser tancada definitivament. 

El 1992, la Fundació CV de Patrimoni Industrial de Sagunt proposà la restauració de l’alt forn per a que es converteixi en la peça central del Museu d’Arqueologia Industrial de Sagunt. 

El treball que s’ha realitzat (en tres fases: 1998-2000, 2007 i 2009-2011) consisteix en la consolidació estructural del forn, la restauració de la seva imatge i el seu condicionament funcional, fent-lo visitable amb un caràcter essencialment educatiu.

 

INFORMACIÓN ADICIONAL

 

La entrada al alto horno tiene un coste de 3 euros por persona que se abonarán allí mismo. Asimismo os informamos de que no es posible visitar las instalaciones con zapato de tacón.

 

Plazas limitadas: 50 personas